Fa uns quants dies que a les portes dels edificis de l’illa de cases que és al costat de casa meva, hi ha penjat un cartell que diu textualment:

Estamos esterilizando los gatos de las azoteas. Por favor, no les den de comer.

Foto de "El Jordi Valderas Blog"

Després d’haver-lo vist varies vegades, no m’ha quedat més remei que començar-me a fer algunes preguntes:

  1. Com van arribar els primers gats als terrats d’uns edificis de set o vuit pisos? Els va deixar allà dalt una cigonya despistada? Van pujar amb ascensor? Com s’ho van fer per prémer el botó de l’àtic?
  2. Tan senzill és esterilitzar un gat, que se’l pot deixar, a continuació, corrent pel terrat? Te el veterinari un petit quiròfan portàtil? Com desinfecta l’instrumental? Els anestesien o ho fan en viu?
  3. L’esterilització, la fan només als mascles? Només a les femelles? O a tots dos per igual? (Espero que no siguin tan absurds com per esterilitzar només la meitat dels mascles i la meitat de les femelles).
  4. Com poden estar segurs d’haver esterilitzat tota la població? Tenen un cens de gats de terrat? O potser un Registre Gatil? Es podrien demanar certificats de naixement i defunció?
  5. Són tan sàdics que no en tenen prou amb esterilitzar-los que, a més, els volen matar de fam? Quina relació hi ha entre el menjar i l’esterilització? Potser menjant tornen a resultar fecunds? És el plaer de menjar assimilable al orgasme?
  6. A on van a parar els gats que es moren? Hi ha voltors que venen a menjar-se’ls? Se’ls mengen altres depredadors? Potser els ratolins s’alimenten de gats morts?
  7. No se li va acudir a ningú que, si no volien gats als terrats, el millor era capturar-los i portar-los a una gatera?
  8. Quan els hi deu haver costat als veïns portar a terme aquest projecte? Qui ho deu fer? Un societat protectora d’animals? Un veterinari? Quines formes més estranyes que te la gent de guanyar-se la vida!

En fi, que encara estic perplex d’aquesta situació tan estrambòtica. Estic esperant a ser president de la meva comunitat de veïns per proposar una esterilització de les orenetes que fan niu al nostre terrat.

Foto del Museu de Ciències Naturals de Barcelona

Anuncis