Smilax aspera. Foto: Jordi Badia. Institució Catalana d'Història Natural

Darrerament estic rebent visites procedents de la Wikipedia en català. És estrany, ja que, malgrat haver col·laborat amb l’enciclopèdia virtual alguna vegada amb articles relacionats el meu besoncle o sobre matemàtics il·lustres, no recordo haver penjat mai cap enllaç al meu bloc. Però les entrades que m’estan arribant recentment, procedeixen d’un article de botànica: Arítjol.

No m’ho puc creure, però algú ha penjat un enllaç al meu bloc des d’aquesta entrada de la Wikipèdia, perquè fa mesos vaig penjar un post que contenia aquesta paraula, el significat de la qual desconeixia absolutament ja que (ho dic al mateix post) la vaig haver de buscar al diccionari.

No penso protestar, clar. És allò de: què més dona que parlin bé o malament d’un? El cas és que en parlin!

Per això, agraeixo la seva deferència a l’anònim col·laborador de la wiki que ha inclòs l’enllaç. No obstant, li voldria suggerir altres enllaços que podrien ser més adients amb el text de l’entrada:

http://www.aritjol.com Club excursionista de La Selva del Camp que segur que deuen saber moltes més coses que jo sobre l’arítjol.

Institució Catalana d’Història Natural http://ichn.iec.cat/bages/alzinar/img09.htm: un punt de vista científic.

Olga Xirinacs: http://olgaxirinacs.blogspot.com/2009/09/laritjol.html: un punt de vista literari (sens dubte molt millor que el meu).

http://es.forvo.com/word/ar%C3%ADtjol/: Per a no catalanoparlants: forma de pronunciar-ho (que gairebé és com allò dels setze arítjols d’un arítjolar…)

El Drac Arítjol http://www.totbisbal.com/articles/detallsarticles.php?nIdArticle=110: una llegenda de La Bisbal de l’Empordà.

Anuncis