Ahir, en un operatiu sense precedents en la història recent, els mossos d’esquadra van procedir a la desarticulació d’una banda que es dedicava al contraban de roses. L’operació, com ja podeu imaginar, va ser força complicada, perquè es tracta d’un dia que mitja Catalunya li ven roses a l’altra meitat. Els detinguts, una vintena de persones de varies nacionalitats, han estat traslladats a la comissaria de Les Corts, on han estat interrogats sense maltractaments (això darrer tampoc té precedents). Encara s’ignora la procedència de les roses, però fonts policials de tota solvència han afirmat que podrien procedir del Sàhara.

Segons han informat fonts de la Conselleria d’Interior, l’operatiu ha estat la culminació dels treballs d’investigació que es van començar en detectar un nombre considerable de pateres que transportaven roses enlloc d’immigrants il·legals. La policia marroquina ha estat alertada al respecte i des de l’altre costat de la mediterrània, s’ha comentat que la caiguda en la demanda de transport humà, ha fet que els propietaris de pateres hagin buscat negocis alternatius.

El comissari a càrrec de l’investigació, senyor Puigdengoles, ha afirmat que els detinguts passaran en breu a disposició judicial i que, probablement, la majoria d’ells seran expulsats del país per tractar-se d’estrangers indocumentats. També ha afirmat que el cap de la banda, Nasir al-Mahriti ibn Roch, un marroquí de mare espanyola, podria ser un buscat terrorista que, amb aquesta acció, pretenia desequilibrar una de les institucions més nostrades del país.

Des de la conselleria s’han sentit veus elogiant el cos de mossos d’esquadra per tant brillant actuació.

– – – – – – – – – – – – – – – – – –  

Ser professor d’universitat es com ser el gos que havia vist déu del conte de Buzzati, al qui tota la ciutat donava de menjar, però ningú el volia a casa seva. Els alumnes, com els habitants de Tis, es volen congraciar amb el professor, però no en volen cap mena de familiaritat: en definitiva, es tracta de l’enemic a batre. Però, el professor, ha vist déu realment? Potser només té unes engrunes de saviesa que es poden obtenir de quatre llibres mal llegits. Això és el que els alumnes no saben. Com els habitants de Tis. I aquest és l’avantatge del gos/professor.

… quelle idiozie che tu dici saranno ancora la cosa che più ci distingue dalle bestie, non importa se supremamente inutili, forse anzi proprio per questo. Più ancora dell’atomica, dello sputnik, dei razzi intersiderali. E il giorno in cui quelle idiozie non si faranno più, gli uomini saranno diventati dei nudi miserabili vermi come ai tempi delle caverne.

Dino Buzzati

– – – – – – – – – – – – – – – – – –  

Si les roses són vermelles, perquè pot ser vermella la vida? Només tenen una vida vermella els comunistes i els assassins en sèrie.

Anuncis