No rebo gaire correu brossa. Suposo que deu ser més virtut del meu servidor de correu que no pas del anti-spam que tinc instal·lat al meu ordinador. Tinc un amic que es dedica a això de la informàtica que, l’altre dia em comentava que ell, a la seva petita empresa, rep uns 15.000 correus diaris. Naturalment ja tenen eines per filtrar-los i només arriben als seus destinataris els que han d’arribar. Si no, seria de boixos.

El que més rebo és publicitat d’unes immobiliàries de Mendoza (Argentina) que des de fa mesos pretenen vendrem un condominio (què collons és un condominio?). Però, a part d’aquests, que insisteixen un parell de cops a la setmana, no rebo gran cosa més. Ni tan sols rebo anuncis de pornografia que, segons alguns coneguts meus, és la pitjor de les plagues que pots tenir.

Però avui he rebut el correu més estrany que mai hagi vist. M’arriba des d’el Brasil (al menys l’extensió del remitent és .br) i va dirigit a una llista de receptors a través la qual rebo informació d’una entitat educativa. Suposo que els demés membres de la llista també el deuen haver rebut. El missatge només ocupa 5 Kb i no té cap enllaç; és aquest:

No sé què pensar. Pot ser publicitat subliminal d’Obama (com que només hi posa black). No obstant el fons és verd; podria ser ecologista? Me l’envia Jesús: no serà aquell de fa dos mil anys? Però el domini és aricomponentes.com… Això si, és molt correcte i educat: Amb les millors salutacions.

He estat pensant a contestar-li and white amb fons vermell o blau, però me n’he estat. Simplement l’he esborrat i demà serà un altre dia. Just després d’esborrar-lo, he pensat si podia ser una criptografia especial o una proba que havíem de superar. Ja n’és d’estrany aquest món de la xarxa. Al menys, a la bústia de casa (la convencional) no m’havia passat res així: pot ser que m’hi posin publicitat, però missatges críptics…

No em traurà el són, això segur.

Anuncis