Mireu aquest vídeo. Com a introducció i per posar-se en ambient, no està gens malament.

uvasdelaira.jpg

Ahir, després del bàsquet (gran victòria del Barça, hehe), vaig estar sopant amb els amics amb els que, segurament anirem de vacances aquest any. La nostra idea és plantar-nos amb avió a Fort Smith (Arkansas), llogar un cotxe i anar a Sallisaw (Oklahoma), que és a tocar. I des d’aquí començar a seguir les passes de la família Joad de la novel.la de Steinbeck. Creuar els estats de Oklahoma, Texas, Nuevo México, Arizona i Califòrnia (amb alguna sortideta a Nevada), per arribar a San Francisco i tornar cap a casa. En total, uns 4.000 quilòmetres de no-res. De no-res perquè, veritablement, no hi ha gran cosa per veure en tot aquest periple que ens portarà a ciutats, o pobles, de noms tant evocadors com Checotah, El Reno, Bridgeport, Texola, Amarillo, Wildorado, Winslow o Flagstaff.

De fet, uns 150 quilòmetres després d’aquesta ciutat (a Kingman), deixarem la ruta dels Joad per anar a Las Vegas i intentar arruïnar-nos definitivament. I continuarem cap a San Francisco per una ruta diferent que ens portarà a Death Valley i al Parc Nacional de Yosemite.

No sé si heu vist la pel.lícula d’en John Ford basada en el llibre. Per a mi una de les millors pel.lícules del mestre, que va rebre l’òscar a la millor direcció de l’any 1940. Enteneu-me, no és que siguem uns mitòmans fanàtics, però certa dosi de mitomania, si que la tenim. I, a més, potser una gran ocasió per a conèixer l’Amèrica profunda. També aprofitarem per fer una excursioneta al Gran Canó del Colorado, que és a la vora de Flagstaff.

uvas-ira-ruta.jpg

Aquesta és la ruta prevista

Som conscients que, tot i que anirem llegint el llibre, no podrem reproduir les situacions de la Amèrica dels anys 30’s, però també hi ha gent que va a fer el Camino de Santiago, quan està clar que tampoc es poden reproduir les condicions dels pelegrinatges medievals. I nosaltres tampoc ens ho proposem com un viatge iniciàtic, ni res semblant.

Quan tornem, ja us explicaré com ha anat.

Anuncis