Per fi he aconseguit acabar l’index onomàstic del llibre de Littell.

Aquí el teniu. (S’obrirà una finestra nova)

Algunes observacions sobre com l’he fet em semblen convenients:

 1. L’edició que he fet servir és la primera edició en castellà de RBA Libros (Octubre 2007) ISBN: 978-987-609-070-4 (991 pàgines).
 2. Només he indexat els noms i/o cognoms quan surten textualment al llibre, tant si el personatge apareix com si només se’l cita en la conversa.
 3. Les referències unívoques a persones (per exemple: “el Führer” o “la meva germana”), per molt clares que siguin, no s’han inclòs a l’index. Per aquest motiu no apareix el pare del protagonista i narrador, del qui no se’ns diu el nom en cap moment.
 4. Tampoc s’han inclòs les aparicions de noms de caràcter purament topogràfic (per exemple: “avinguda Pushkin” o “Albert Platz”).
 5. És un fitxer en format PDF. Necessiteu el Acrobat Reader per a llegir-lo.

Sobre el contingut de l’index també cal saber algunes coses:

 • Els personatges de ficció creats per Littell estan en negreta i cursiva.
 • Els personatges mítics, mitològics i literaris, estan en cursiva.
 • Els personatges històrics estan en lletra normal i tenen a sota una breu descripció (ofici, data de naixement i defunció, nacionalitat …)
 • Els qui els hi manca aquesta descripció, no puc assegurar que siguin reals o ficticis.
 • En el cas de nazis, he procurat esbrinar que s’havia fet d’ells després de la guerra.
 • En el cas de militars, he posat si eren de la Wehrmacht o de les SS. Els primers eren militars professionals, mentre que els segons eren fanàtics polítics.

I ara, ja sabeu: agrairé qualsevol comentari, esmena, orientació, etc. que serveixi per a millorar el contingut d’aquest index. I espero que als amants d’aquesta novel.la us faci servei.

Anuncis