Avui he rebut un email que os transcric literalment perqué m’ha fet gràcia. Aixó de que un candidat a les eleccions es dirigeixi personalment a un, no deixa de tenir el seu que. 

Vaig tenir el plaer de coneixer l’Antoni Centeno en unes magnífiques classes del doctor Josep Plà i Carrera sobre Història de l’Àlgebra (suposso que al Antoni i a mi, i a uns quants més que anavem a aquestes classes, s’ens pot considerar “zumbaos”). No pretenc fer propaganda electoral, però os asseguro que he conegut poques persones tant perseverants i amb tanta productivitat com l’Antoni, malgrat la seva diversitat funcional (ja se que a ell no li agradarà, però per que ho entengueu: la seva discapacitat física).

Una molt cordial salutació des d’aquestes inútils pàgines, Antoni !! I ja saps: com deïa d’Israeli: “Hi ha tres menes de mentides: mentides, grans mentides i estadístiques”.

Aquest és el mail:

Benvolgut/da,és posible que la teva adreça electrònica estigui al meu llistat de contactes perquè hàgim mantingut alguna comunicació en relació a la meva activitat professional com a docent, com a activista del Moviment de Vida Independent, com a afeccionat als escacs o simplement com a fruit d’una de tantes petites accions quotidianes vinculades a la comunicació per internet. Avui m’adreço a tu com a candidat al Congrés dels Diputats a les properes eleccions del 9 de març.En Joan Herrera, cap de llista per Barcelona d’ICV-EUiA, em va demanar acompanyar-lo com a n.9 de la llista, com a independent, i vaig acceptar amb molta il·lusió i ganes d’aportar tota la feina que pugui al projecte polític i social que representa ICV-EUiA.

Les enquestes diuen que és “impossible” que arribem a 9 diputats per Barcelona, però, com solc dir als meus alumnes, l’estadística és una eina imperfecta i vulnerable al factor humà. En qualsevol cas, tant si el “miracle estadístic” es produeix com no, em va semblar important participar activament a la campanya electoral per tal de:

 • Donar visibilitat a la diversitat funcional
 • Aportar normalitat i positivitat a la imatge social de les persones amb diversitat funcional
 • Fer conèixer que moltes persones amb necessitat d’assistència generalitzada volem i lluitem per una vida independent i amb plena participació social
 • Defensar la dignitat de les persones, independentment de les seves capacitats i de la seva “productivitat”
 • Conèixer i recollir les demandes de les persones amb diversitat funcional desde la complicitat de compartir l’experiència vital de la discriminació i de la manca d’igualtat d’oportunitats
 • Assumir el compromís de lluitar per a posar a primera plana de l’agenda política l’exigència de fer efectius els drets de les persones amb diversitat funcional amb l’urgència vital que imposa el fet que les nostres vides són aquí i ara

Al meu entendre, tots aquests elements encaixen de manera natural en el projecte polític d’ICV-EUiA, que sempre ha lluitat per tal que les diferències no comportin desigualtats. Bons exemples d’això són la seva defensa radical (en el més noble sentit de la paraula) dels drets dels treballadors, de l’ideari feminista, de les llibertats sexuals, del laicisme i del republicanisme.Es per tot això que et demano la teva confiança el proper 9 de març. I, com que els “miracles estadístics” no es fan sols, et demano més, et demano la teva complicitat i la teva implicació personal (no la de la de l’entitat, institut d’educació o club d’escacs que ens ha posat en contacte) per a crear una cadena de suport a la meva candidatura, per exemple:

 • Reenviant aquest correu a totes les persones que s’hi puguin interessar en extendre aquesta cadena de suport
 • Publicant aquesta informació a webs, blogs, fòrums i altres espais d’internet
 • Contactant amb periodistes que coneguis personalment
 • Creant una cadena de missatges SMS
 • Practicant el clàssic “boca-orella”
 • Contactant amb mi per a organitzar accions, xerrades o debats al teu barri

Enllaço el programa electoral, al que he pogut fer aportacions en l’apartat “Per una política social inclusiva i solidària“. Part fonamental de la feina a fer en aquesta campanya és recollir les vostres opinions i demandes respecte aquest programa electoral, resto a la vostra disposició.Molt cordialment,Antonio Centeno Ortiz
Candidat al Congrés dels Diputats
http://www.joanherrera.cat/candidatura/barcelona/antonio-centeno-ortiz
http://joanherrera.cat/documents/drets_socials.pdf